1 Schraap de wortelen en snijd ze met de selder in stukken. Pel de ui en prik er de kruidnagels op.
2 Doe de kip in een pot en voeg water toe tot de kip net onderstaat. Doe de laurierblaadjes, de 2 bouillonblokjes Knorr Original Kip, de groenten en de peterselie erbij. Breng aan de kook en laat dan 40 minuten op zacht vuur licht kokend garen. Laat afkoelen tot op kamertemperatuur.
3 Haal de kip uit de bouillon en snijd ze in stukken. Verwijder alle beenderen en vel en snijd het vlees in beetklare stukken. Zeef alle groenten uit de bouillon en laat de bouillon inkoken tot ongeveer 3 dl.
4 Roer een roux met de bloem en de vloeibare margarine. Voeg er de ingekookte bouillon bij en laat op zacht vuur tot een gladde saus indikken. Kruid met peper en nootmuskaat. Voeg naar smaak citroensap bij.
5 Doe er de stukken kip in en laat op zacht uur warmen.