Vol au vent

4
120 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schraap de wortelen en snijd ze met de selder in stukken. Pel de ui en prik er de kruidnagels op.
  • 2 Doe de kip in een pot en voeg water toe tot de kip net onderstaat. Doe de laurierblaadjes, de 2 bouillonblokjes Knorr Original Kip, de groenten en de peterselie erbij. Breng aan de kook en laat dan 40 minuten op zacht vuur licht kokend garen. Laat afkoelen tot op kamertemperatuur.
  • 3 Haal de kip uit de bouillon en snijd ze in stukken. Verwijder alle beenderen en vel en snijd het vlees in beetklare stukken. Zeef alle groenten uit de bouillon en laat de bouillon inkoken tot ongeveer 3 dl.
  • 4 Roer een roux met de bloem en de vloeibare margarine. Voeg er de ingekookte bouillon bij en laat op zacht vuur tot een gladde saus indikken. Kruid met peper en nootmuskaat. Voeg naar smaak citroensap bij.
  • 5 Doe er de stukken kip in en laat op zacht uur warmen.

Vol au vent is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Vol-au-vent
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Klassieke vol-au-vent
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vol au vent met paddenstoelenragout
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vol-au-vent van zalm en garnalen
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Waterijsjes van fruitmix
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Vegetarische balletjes met rodekool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolschotel met cajunreepjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept