1 Verhit een pan met een scheut olijfolie en een eetlepel Solo.
2 Stoof de ui licht aan. Voeg de kaneelstokken, de stukken kip, het zout, de gember, de saffraan, de peper, de koriander en de peterselie toe. Roer niet. Blus met 300ml water. Dek af en laat minstens 1 uur stoven op een matig vuur.
3 Haal de stukken kip uit de pot en laat afkoelen. Pluk het vlees van de beenderen en houd apart.
4 Voeg honing bij de saus waarin de kip heeft gestoofd. Laat inkoken tot er bijna geen vocht meer is. Breek de eieren rechtstreeks in de pot en roer tot een roerei. Laat zachtjes pruttelen tot het vocht verdampt is. Laat afkoelen en voeg er dan het kippenvlees bij.
5 Verwarm de oven voor op 180° C
6 Meng het oranjebloesemwater met het kaneelpoeder onder de amandelen.
7 Vet het brickdeeg in met gesmolten Solo. Plaats het deeg in een vorm of een schaaltje van 15 cm diameter. Laat de deegranden hangen. Herhaal dit nogmaals en vul de vorm op met het kippenmengsel. Bestrooi met de amandelen en met bloemsuiker. Vouw de randen toe.
8 Leg de taartjes met de vouwkant naar onder op een met bakpapier beklede bakplaat.
9 Bak op 180 °C goudbruin. 1
0 Werk af met de bloemsuiker, enkele muntblaadjes, wat kaneel of gemalen amandelen. 1
1 Dien warm op.1
2 Recept verschenen in Smaak67 - Foto: Johan Blommaert voor magazine Smaak1