Kip met rijst, currysaus en ananas

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking. Afgieten en mengen met de helft van de peterselie.
  • 2 Snijd ondertussen de schijven ananas elk in stukjes. Pel en snipper de ui.
  • 3 Bestrooi de kipfilets met kerriepoeder en wat zout.
  • 4 Verhit de margarine in een ruime koekenpan, wacht tot de bellen zijn weggetrokken en bak de kipfilets om en om goudbruin en gaar, 10-15 minuten.
  • 5 Verwarm ½ eetlepel margarine in een steelpannetje. Bak de ui 3 minuten, roer de ananas en de Currysaus erdoor en laat de saus zachtjes warm worden.
  • 6 Schep de rijst op 4 (warme) borden, schik de kipfilets erbij, schep de saus erover en bestrooi met de rest van de peterselie.

Kip met rijst, currysaus en ananas is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tropische kip salade
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Wokstamppot met spitskool, ananas en seroendeng
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept