Kip in de Oven met peterselie-aardappeltjes

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de heteluchtoven voor op 200°C.
  • 2 Snijd de kipfilets over de lengte doormidden en doe ze vervolgens in de bijgevoegde ovenzak. Strooi de kruiden uit het zakje gelijkmatig over de kip. Sluit de ovenzak met de bijgevoegde clip op 2 cm afstand van de opening. Schud het geheel zachtjes door elkaar, zodat de kip gelijkmatig bedekt is met de kruidenmix.
  • 3 Leg de ovenzak met kip in een ovenschaal en zet deze gedurende 30 minuten op de onderste plaat van de voorverwarmde oven.
  • 4 Schil ondertussen de aardappelen en kook ze in een laagje water in ca. 20 minuten gaar. Afgieten en mengen met de peterselie.
  • 5 Schil de appels, halveer, verwijder de klokhuizen en snijd in kleine stukjes. Kook de stukjes appel met een ½ kopje water en 2-3 eetlepels honing in ca. 10 minuten tot moes. Zo nu en dan omroeren. Voeg op het laatst een snufje kaneel toe. Pureer de compote eventueel met een staafmixer, als je een gladde appelmoes wilt maken.
  • 6 Knip de ovenzak met de gare kip, voorzichtig open en serveer in de schaal. Let op bij het openmaken van de zak: de stoom is heet. De zak is gemaakt van speciaal materiaal dat veilig is om te gebruiken in de oven.
  • 7 Schep de kip, aardappelen en appelmoes op 4 borden en serveer.

Kip in de Oven met peterselie-aardappeltjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse spruiten uit de koekenpan
20 min-
Bekijk recept
Ovenschotel met tilapiafilet in ontbijtspek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse runderreepjes
15 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept