2 Dompel alle tomaten gedurende 10 seconden onder in kokend water, haal ze eruit en laat afkoelen in ijskoud water.
3 Ontpit de grote tomaten en snij ze in stukken. Bestrooi met een beetje suiker, peper en zout en giet er een beetje olijfolie over.
4 Konfijt ze vervolgens gedurende 1 uur in een voorverwarmde oven (90°C).
5 Smelt 30 g suiker in een pannetje en blus met het sinaasappelsap. Doe er vervolgens de dragon en de peperbolletjes in.
6 Haal de kerstomaatjes uit het ijswater en doe ze in deze mengeling om verder af te koelen.
7 Mix de mosterd, samen met de eieren, een snuifje peper en zout, de Xeresazijn en de druivenpitolie in de blender, voeg op het einde de verse basilicum toe.
8 Klop het eiwit lichtjes op met de kruiden en haal de in stukken gesneden kipfilet erdoor.
9 Bedek ze daarna met de panco. Frituur de stukken kippenfilet in een frituurpan.1
0 AFWERKING1
1 Werk het bord af met enkele blaadjes sla, de zoetzure tomaatjes en lepel er wat1
2 vinaigrette over.
Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten is een recept van Solo Open Kitchen