1 Kalkoen, nakijken op op slachtafval, uitspoelen met water.
2 Opvullen met mengsel van fijngemalen gerookt spek, gehakte rode ui, 1 cm geraspte gember en gehakt.
3 Kalkoen bestrooien met kip kruiden.
4 kalkoen bakken in de oven op 180 °, om het half uur begieten met braadvocht.als de kalkoen mooi gekleurd is afdekken met alu folie. Kalkoen, 2 uur laten bakken.Na 1 uur verlagen van temperatuur naar 150°
5 Aardappelen schillen, in de helft doorsnijden, op plank leggen met er naast chinese stokjes, nu de aardappel insnijden tot op het stokje om de 4 mm.
6 aardappelen in ovenschotel leggen en invetten met gesmolten solo en olie.bakken in de oven op 180°, gedurende 1 uur, om de 10 minuten even uit de oven halen en terug invetten met vetten
7 Op het einde van de bereiding bestrooien met zout
8 Bonen 10 minuten afkoken, wortel julienne ook 10 minuten,
9 4 reepjes wortel en 4 reepjes boontjes samen indraaien in gerookt spek. even opbakken in de pan of oven1
0 Saus, neem het braadvocht van de kalkoen, verdun dit met 2 dl water, af kruiden met bouillonblokje en peper, binden met maizena express1
1 Kalkoen versnijden, alsook de gehaktvulling even opwarmen voor 15 minuten in warme oven.1
2 Serveren op warme borden
gevulde kalkoen, boontjes-wortel in spek is een recept van Solo Open Kitchen