gevulde kalkoen, boontjes-wortel in spek

8
150 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kalkoen, nakijken op op slachtafval, uitspoelen met water.
  • 2 Opvullen met mengsel van fijngemalen gerookt spek, gehakte rode ui, 1 cm geraspte gember en gehakt.
  • 3 Kalkoen bestrooien met kip kruiden.
  • 4 kalkoen bakken in de oven op 180 °, om het half uur begieten met braadvocht.als de kalkoen mooi gekleurd is afdekken met alu folie. Kalkoen, 2 uur laten bakken.Na 1 uur verlagen van temperatuur naar 150°
  • 5 Aardappelen schillen, in de helft doorsnijden, op plank leggen met er naast chinese stokjes, nu de aardappel insnijden tot op het stokje om de 4 mm.
  • 6 aardappelen in ovenschotel leggen en invetten met gesmolten solo en olie.bakken in de oven op 180°, gedurende 1 uur, om de 10 minuten even uit de oven halen en terug invetten met vetten
  • 7 Op het einde van de bereiding bestrooien met zout
  • 8 Bonen 10 minuten afkoken, wortel julienne ook 10 minuten,
  • 9 4 reepjes wortel en 4 reepjes boontjes samen indraaien in gerookt spek. even opbakken in de pan of oven1
  • 0 Saus, neem het braadvocht van de kalkoen, verdun dit met 2 dl water, af kruiden met bouillonblokje en peper, binden met maizena express1
  • 1 Kalkoen versnijden, alsook de gehaktvulling even opwarmen voor 15 minuten in warme oven.1
  • 2 Serveren op warme borden

gevulde kalkoen, boontjes-wortel in spek is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Paddenstoelentaart met spek
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cupcakes met spek en bieslook
1u5 min Nagerecht
Bekijk recept
Aardappelspies met mosterd-dilledressing en spek
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Forel met spek in pakketje
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept