Zoek
Kip met tequila en limoen
4
30 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
4 Kippenbillen
100 ml Tequila
100 ml Sinaasappelsap
4 limoenen ( voor 50 ml sap )
2 eetlepels olijfolie
2 rode chillipepers
2 knoflooktenen geperst
zout & peper
een bosje verse koriander, optioneel. Niet iedereen houdt ervan.
Bereiding
1
Snij de pepertjes zonder zaadjes zeer klein, snij de witte zaadlijsten mee als je van heet houdt,
2
Snij de koriander heel fijn. Gebruik je het niet in de marinade dan kan je altijd nog de kip er mee garneren
3
Maak de kippendbillen schoon. Verwijder alle vliesjes en botjes
4
Meng de tequila, limoensap, olijfolie, chilipeper, knoflook, zout, peper en misschien de koriander in een ruime kom.
5
Gooi de kippenbillen erbij en zorg dat de marinade alles bedekt.
6
Zet het geheel afgedekt 1 tot 4 uur in de koelkast
7
Zorg voor een matig hete barbecue, een beetje as op de kooltjes.
8
Smeer het rooster in met een beetje olijfolie
9
Gril de kip 10 tot 15 minuten per kant totdat deze gaar
Kip met tequila en limoen is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab
30 min-
Bekijk recept
'Watervalrundvlees': Biefstuk met limoen-sjalotdressing
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geglaceerde worteltjes
20 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Cappucino van rode vruchten met gemberroom
15 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Gepocheerde scharrelkip
40 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min
Bijgerecht
Bekijk recept