Kip met tequila en limoen

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de pepertjes zonder zaadjes zeer klein, snij de witte zaadlijsten mee als je van heet houdt,
  • 2 Snij de koriander heel fijn. Gebruik je het niet in de marinade dan kan je altijd nog de kip er mee garneren
  • 3 Maak de kippendbillen schoon. Verwijder alle vliesjes en botjes
  • 4 Meng de tequila, limoensap, olijfolie, chilipeper, knoflook, zout, peper en misschien de koriander in een ruime kom.
  • 5 Gooi de kippenbillen erbij en zorg dat de marinade alles bedekt.
  • 6 Zet het geheel afgedekt 1 tot 4 uur in de koelkast
  • 7 Zorg voor een matig hete barbecue, een beetje as op de kooltjes.
  • 8 Smeer het rooster in met een beetje olijfolie
  • 9 Gril de kip 10 tot 15 minuten per kant totdat deze gaar

Kip met tequila en limoen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab
30 min-
Bekijk recept
'Watervalrundvlees': Biefstuk met limoen-sjalotdressing
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geglaceerde worteltjes
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Cappucino van rode vruchten met gemberroom
15 min- Nagerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept