Zoek
Bahiaanse kippenreepjes
4
40 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
fijngehakte verse koriander
200 g gepelde tomaten in blokjes (in blik)
60 g geroosterde pinda’s
2 kipfilets (350 g)
20 cl kokosmelk
1 LIMOEN
2 eetlepels olijfolie
PEPER EN ZOUT
1/2 ui
1/2 vers pepertje
1 cm verse gember
Bereiding
1
1 cm verse gember
2
1
Stoof de fijngehakte ui op een zacht vuur in een grote sauspan met 1 eetlepel olijfolie.
3
2
Voeg na 2 min. het in plakjes gesneden half pepertje toe en de geraspte gember.
4
3
Meng 2 min.
5
4
Voeg dan de tomaten toe, 60 g pinda's en de kokosmelk.
6
5
Dek af en laat 10 min. sudderen op een heel zacht vuur.
7
6
Snij ondertussen de kip in reepjes en bak op vrij hoog vuur in een braadpan met 1 eetlepel olijfolie en roer regelmatig.
8
7
Giet het sap van ½ limoen in de steelpan bij de saus.
9
8
Mix fijn tot de saus glad is. 1
0
9
Voeg naar smaak, 5 à 10 cl water toe zodat de saus dunner wordt.1
1
1
0
Doe er de kip bij en laat nog 10 min. stoven. 1
2
1
1
Kruid met zout en peper en werk af met koriander. 1
3
1
2
Dien warm op, bestrooid met 1 eetlepel gehakte pinda's en versierd met een schijfje limoen.1
4
1
3
Geef er witte rijst bij.1
5
Kooktip 1
6
Zoals alle stoofschotels met tomaat, zal ook deze opgewarmd nog lekkerder zijn; aarzel dus niet om dit gerecht vooraf te bereiden. 1
7
Alternatief: Vervang de helft van de kip door scampi's, een ongewone combinatie voor ons, maar heel courant in Zuid-Amerika.
Bahiaanse kippenreepjes is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bahiaanse kippenreepjes
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Farfalle met kip en dragonsaus
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kip, cajun en guacamole
20 min
Lunchgerecht
Bekijk recept
Bahiaanse kippenreepjes
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept