Bahiaanse kippenreepjes

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 1 cm verse gember
  • 2
  • 1Stoof de fijngehakte ui op een zacht vuur in een grote sauspan met 1 eetlepel olijfolie.
  • 3
  • 2Voeg na 2 min. het in plakjes gesneden half pepertje toe en de geraspte gember.
  • 4
  • 3Meng 2 min.
  • 5
  • 4Voeg dan de tomaten toe, 60 g pinda's en de kokosmelk.
  • 6
  • 5Dek af en laat 10 min. sudderen op een heel zacht vuur.
  • 7
  • 6Snij ondertussen de kip in reepjes en bak op vrij hoog vuur in een braadpan met 1 eetlepel olijfolie en roer regelmatig.
  • 8
  • 7Giet het sap van ½ limoen in de steelpan bij de saus.
  • 9
  • 8Mix fijn tot de saus glad is. 1
  • 0
  • 9Voeg naar smaak, 5 à 10 cl water toe zodat de saus dunner wordt.1
  • 1 1
  • 0Doe er de kip bij en laat nog 10 min. stoven. 1
  • 2 1
  • 1Kruid met zout en peper en werk af met koriander. 1
  • 3 1
  • 2Dien warm op, bestrooid met 1 eetlepel gehakte pinda's en versierd met een schijfje limoen.1
  • 4 1
  • 3Geef er witte rijst bij.1
  • 5 Kooktip 1
  • 6 Zoals alle stoofschotels met tomaat, zal ook deze opgewarmd nog lekkerder zijn; aarzel dus niet om dit gerecht vooraf te bereiden. 1
  • 7 Alternatief: Vervang de helft van de kip door scampi's, een ongewone combinatie voor ons, maar heel courant in Zuid-Amerika.

Bahiaanse kippenreepjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bahiaanse kippenreepjes
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Farfalle met kip en dragonsaus
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kip, cajun en guacamole
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept

Bahiaanse kippenreepjes
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept