1 Doe de meel en een mespuntje bouillonpoeder in een beslagkom. Werk de margarine erdoor totdat het mengsel op broodkruim lijkt. Dit kan ook in de keukenmachine worden gedaan. Voeg 2 eetlepels koud water toe en kneed licht om een deegbal te vormen. Dek af en koel 15 minuten in de koelkast.
2 Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de ananas en leg die in een diep bord (om tijdens het snijden het sap op te vangen). Verwijder de harde kern en snijd de ananas in stukken van 3 cm. Snijd de gerookte kip in stukjes van 2 cm.
3 Meng in een ronde taartvorm (inhoud 2 liter) de tomatensaus en 150 ml water. Voeg de kip toe, de ongekookte bulgur en de ananasstukjes. Bewaar het ananassap voor de salade.
4 Rol op een met bloem bestoven werkoppervlak het deeg uit tot een cirkel die groot genoeg is om de taartvorm te bedekken. Bevochtig de randen van de vorm met koud water. Leg het deeg als een deksel over de vorm en druk de randen stevig aan om de schotel af te dichten. Snijd het deegdeksel in het midden in met de punt van een mes. Bak de tart 30 minuten in een warme oven.
5 Schil en snijd in de tussentijd de komkommer. Maak de bleekselderijstengels schoon en snijd fijn. Snijd de geroosterde paprika in reepjes. Meng in een grote kom het ananassap met 4 eetlepels vocht uit de pot van de geroosterde paprika's. Voeg de komkommer, bleekselderij en geroosterde paprikareepjes toe en meng goed door.
6 Snijd de taart aan tafel aan en verdeel over 4 borden. Serveer de salade apart erbij.