Boeren-ovenkip met groene kruiden

4
80 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2 Boen de aardappeltjes onder stromend water goed schoon. Halveer ze. Boen de citroen schoon en snijd hem in plakjes. Pel en pers het teentje knoflook. Hak de tuinkruiden grof en meng met 2 eetlepels Solo Vloeibaar, 1 theelepel peper en wat zout.
  • 3 Wrijf de binnenkant van de kip in met de helft van het kruidenmengsel, de helft van de knoflook en een paar plakjes citroen. Wrijf de buitenkant van de kip in met 1 eetlepel vloeibare margarine en de rest van de knoflook.
  • 4 Meng de aardappels met 1 eetlepel Solo Vloeibaar,
  • 05 theelepel peper en wat zout.
  • 5 Leg de kip in het midden van een grote ovenschaal of braadblik met de aardappels eromheen.
  • 6 Laat de kip en de aardappels in het midden van de hete oven in ca. 60 minuten goudbruin worden.
  • 7 Meng ondertussen de groenten met de rest van het fijngehakte kruidenmengsel. Schep ze als de kip zo’n 45 minuten in de oven staat om de kip heen, leg een paar plakjes citroen op de groenten en laat alles in ca. 15 minuten verder gaar worden.
  • 8 Verdeel de kip in stukken en leg ze terug in de ovenschaal. Verdeel aan tafel over 4 borden.

Boeren-ovenkip met groene kruiden is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Krabquiche met verse kruiden
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linguine met kruiden
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gnocchi met Italiaanse kruiden en geroosterde paprika
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken aardappels met verse kruiden
40 min Bijgerecht
Bekijk recept

Pittige wortelsoep
Bekijk recept
Cashewnoten-pindakaas sandwiches met mineolamelk
15 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Tartaar van rundvlees gesneden met het mes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse box-hartig
15 min- Lunchgerecht
Bekijk recept