Gevulde parelhoenfilet met champignonsaus

6
70 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Maak de groenten schoon en snij ze in mooie gelijke stukken (ca. 4 cm). Snij de bol knoflook horizontaal doormidden. Rits de naalden van de takjes rozemarijn en hak ze fijn. Was de sinaasappels met warm water. Rasp de schil van de sinaasappels en pers ze uit. Bewaar de schil en het sap apart.
  • 3 Meng de groenten en de knoflookhelften in de ovenschaal met de helft van de rozemarijn, wat peper en zout en 3 eetlepels vloeibare margarine. Schenk het sap erover en bewaar de schaal tot gebruik afgedekt met folie in de koelkast.
  • 4 Meng ondertussen het gehakt met de rest van de rozemarijn, de geraspte sinaasappelschil en de mosterd. Breng op smaak met 1 theelepel zout en ½ theelepel peper. Maak 6 rolletjes van het gehakt die iets kleiner zijn dan de lengte van de parelhoenfilets. Snij de filets in de lengte open en leg ze opengeklapt voor je op een snijplank. Leg de gehaktrolletjes op de filets en vouw ze dicht. Zorg dat het gehakt bedekt is. Sluit de filets met cocktailprikkers. Leg ze in een bakblik en bestrijk ze met vloeibare margarine. Bewaar tot gebruik afgedekt met folie in de koelkast.
  • 5 Rooster de groenten ca. 50 min in de hete oven. Zet na 20 min. de parelhoenfilets bij de groenten in de oven en laat ze in 15-18 min. gaar worden. De gebakken filets laat je op een bord, afgedekt met folie, nog 5 min. rusten.
  • 6 Verwarm de champignonsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 7 Verwijder de cocktailprikkers uit de filets en snij elke filet in plakken van ca. 1½ cm dik. Serveer in een warme schaal op een schotelverwarmer of op warme borden. Geef de geroosterde groenten erbij. Giet de saus in een warme sauskom en dien op.
  • 8 Serveer eventueel met tagliatelle of pappardelle gemengd met grof gehakte olijven, een beetje olijfolie, grof gemalen peper en fijngehakte peterselie.

Gevulde parelhoenfilet met champignonsaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Hollandse roerbak met sperziebonen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken krieltjes met salie en sjalot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Tomaten-champignonsaus
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Tortellini met champignonsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept