Feestelijke met gerookte zalm

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Feestje? Dan is dit kiprecept echt een topper! Kipfilet gevuld met spinazie en zalm, overgoten met een frisse briesaus.
  • 2 Verhit 1 eetlepel olie in een wok en roerbak heel kort de spinazie op zo hoog mogelijk vuur.
  • 3 Maak op smaak af met wat zout en peper.
  • 4 Halveer de kipfilets in de lengte, zodat je twee gelijke plakken krijgt.
  • 5 Bestrooi deze naar smaak met wat zout en peper.
  • 6 Leg hierin een plakje zalm en een kwart van de geroerbakte spinazie en rol de filets op.
  • 7 Zet de kipfilets stevig vast met een prikker.
  • 8 Verhit 2 eetlepels olie in een pan en bak de kipfilets om en om op laag vuur in ongeveer 15 min. gaar.
  • 9 Haal de kipfilets uit de pan en houdt warm in een schaal met aluminiumfolie.1
  • 0 Voeg in de pan de room, de bouillon en de brie in stukjes toe.1
  • 1 Verwarm dit zachtjes tot een smeuïge, volle saus.1
  • 2 Maak de saus glad met de staafmixer.1
  • 3 Voeg naar smaak zout en peper toe.1
  • 4 Serveer de saus apart.1
  • 5 Lekker met:nieuwe aardappeltjes en asperges. 1
  • 6 (Groene asperges zijn tegenwoordig bijna het hele jaar verkrijgbaar!)1
  • 7 Bron Kip.nl

Feestelijke met gerookte zalm is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Eenpersoons waldorfsalade met kip
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Amuselepel met warmgerookte zalm
10 min-
Bekijk recept
Feestelijke worteltjes met sinaasappel
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Feestelijke kersttaart
60 min -
Bekijk recept