2 Maak een marinade van 2 el casonnadesuiker, 2 el Gouden Carolus, 1 tl paprikapoeder, 1 tl venkelpoeder, 1 tl komijnpoeder en 1 el Solo vloeibaar.
3 Bereid de Mechelse koekoek:
4 Wrijf de Mechelse koekoek volledig in met de marinade en steek de citroen en salie in de buikholte. Braad de koekoek ca. 1 uur in de oven tot hij gaar is (gaartijd is sterk afhankelijk van het gewicht van de koekoek en de sterkte van de oven).
5 Bereid de knolselderpuree:
6 Schil de aardappelen en knolselder en snijd ze in stukjes. Kook ze gaar in de melk (met eventueel wat water) en pureer ze. Werk af met nootmuskaat en 1 tl Ras el hanout.
7 Bereid de mandarijnen en romanesco:
8 Pel de mandarijnen en verdeel ze in partjes. Zet ze enkele minuten in de warme oven en werk af met venkelzaad. Verdeel de romanescobloemkool in roosjes en kook ze beetgaar in lichtgezouten water.
9 Bereid de champignonsaus:1
0 Pel het sjalotje, snipper het fijn en stoof het glazig in een klontje Solo. Voeg de afgeborstelde champignons toe en stoof ze aan. Blus met de fond en Gouden Carolus, voeg de room en mosterd toe en laat inkoken tot een romige saus. 1
1 Verdeel de Mechelse koekoek in stukken en dresseer ze op een bord met de knolselderpuree, de romanescobloemkool en mandarijntjes. Geef er de champignonsaus apart bij.
Mechelse koekoek met champignonsaus op basis van is een recept van Solo Open Kitchen