1 Kalkoengebraad, dicht schroeien in pan. In ovenschotel doen en 1u in de oven bakken op 180°.half weg tijd eens draaien. Laten afkoelen. Snijden met machine in dunne lapjes.
2 Aardappels schillen, met speciaal mesje krullen van snijden.
3 De krullen voorbakken in frietvet op 130°-5 minuten, nadien afbakken op 170°- tot ze goudgeel zijn, bestrooien met zout.
4 Van de rest van de aardappels heb ik puree gemaakt en duchesse aardappels gemaakt, gespoten en even mee afgebakken in de oven.
5 Sezoensgroenten boontjes met spek, spruitjes, pastinaak, knolselder en worteltjes. Apart kort blancheren en dan even meebakken in de oven 10 minuten 180° voor je het gaat serveren.
6 Champignons in fijne stukjes snijden, vleesjus van kalkoen toevoegen, room toevoegen, even laten koken, binden met maizenaexpress bruin, afkruiden met peper en zout en eventueel half blokje kippebouillon.
7 Voor het serveren gebraad ook even 10 minuten verwarmen op 180° in de oven.
8 Op borden dresseren of in mooie kommen op tafel zetten.
Kalkoengebraad met champignonsaus is een recept van Solo Open Kitchen