Originele wok met kalkoen

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
  • 2 (10 min.)
  • 3
    - Snipper de lente-uitjes fijn.
  • 4
    - Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten van de zoete puntpaprika, en snij in gelijke blokjes van 2 cm.
  • 5
    - Snij de courgette in gelijke blokjes van 1 cm.
  • 6
    - Snij het kalkoenengebraad in blokjes van 2 cm.
  • 7
    - Meng de bloem samen met het kerriepoeder en roer er de kalkoenenblokjes onder.
  • 8
    Voorbereiding
  • 9 (15 min.)1
  • 0 Kook de rijst in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking) en giet af.1
  • 1 Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een wok en bak de blokjes kalkoen goudbruin. Verlaag het vuur en laat nog 3 min. verder garen. Kruid met peper en zout. Haal uit de wok, zet opzij en hou warm.1
  • 2 Doe opnieuw 1 eetl. olijfolie in de wok. Voeg de lente-uitjes en de zoete puntpaprika toe, en laat 1 min. bakken. Doe er de courgetteblokjes bij en overgiet met de wijn. Laat 5 min. garen. 1
  • 3 Roer de mascarpone en de mosterd onder de groenten, en voeg de druiven in hun geheel toe. Laat nog 2 min. garen op een hevig vuur totdat de druiven barsten. Breng op smaak met peper en zout.1
  • 4 Afwerking1
  • 5 Verdeel de rijst over de borden en serveer samen met de gewokte groentjes en kalkoenenblokjes.

Originele wok met kalkoen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Kalkoensalade LA-Style
Bekijk recept
Mosterdkalkoen met gestoofde komkommer
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Salade van reuzenbonen met spinazie
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Originele pannenkoeken ... met courgettes
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Frambozen panna cotta met kiwi en kokosmeringue
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Originele Buffaloo Chicken Wings
30-60 min -
Bekijk recept