1 Snij de kipfilet in zeer fijne blokjes en kruid goed af. Bak de kippenblokjes goudbruin in de pan. Kruid goed af met peper,zout en kurkuma.
2 Doe de mais in een andere pan en bak deze tot het een mooi kleurtje heeft.
3 Doe de mais en kip in een kommetje en dek af met folie. Zet even in de koelkast zodat het kan afkoelen.
4 Vervolgens snij je de ananas in zeer fijne blokjes en doe het in een kommetje.
5 Neem dan diepe borden en begin met dresseren. Neem een handvol salade en leg deze in het bord. Doe een scheutje wijnazijn op je salade.
6 Neem de kip en mais uit de koelkast. Strooi de ananas, mais en de kip over je salade.
7 Toast vervolgens je brood. Neem uitsteekvormpje naar wens. Maak met dit vormpje je gewenste vorm in het brood en leg deze op het bord. Als afwerking kan je eventueel aan de rand nog streepjes kurkuma maken.
8 Eet smakelijk !
Zomerse salade met kip, ananas en gebakken mais is een recept van Solo Open Kitchen