KIPPENREEPJES MET DRUIVEN EN DRAGON

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
  • 2 (5 min.)
  • 3
    - Snij de kipfilets in reepjes van 1 à 2 cm dik.
  • 4
    - Snipper de dragon fijn.
  • 5
    Voorbereiding
  • 6 (25 min.)
  • 7 Smelt 2 eetl. boter in een braadpan. Wentel de kippenreepjes door 4 eetl. bloem en bak ze aan beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.
  • 8 Giet er de cognac en het sap van de druiven over. Voeg het bouillonblokje toe. Dek af en laat 10 à 12 min. zachtjes garen.
  • 9 Haal de kippenreepjes uit de pan en hou ze warm. Zet het vuur wat hoger en giet de room in de pan. Breng aan de kook.1
  • 0 Voeg de mosterd, de dragon en de druiven toe. Laat nog even inkoken en bind indien nodig met een mengsel van 1 eetl. boter en 1 eetl. bloem. Voeg het mengsel beetje bij beetje toe.1
  • 1 Afwerking1
  • 2 Lepel de saus over de borden en leg er de kippenreepjes op. Geef er verse pasta of aardappelnootjes en gestoofde boontjes1
  • 3 of broccoliroosjes bij.

KIPPENREEPJES MET DRUIVEN EN DRAGON is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kalfsvleesreepjes met mosterdsaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselsalade met dragon-moussaise
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Omelet met paddenstoelen
30 min
Bekijk recept

Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bahiaanse kippenreepjes
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Farfalle met kip en dragonsaus
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kip, cajun en guacamole
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept