- Snij de kipfilets in reepjes van 1 à 2 cm dik."},{"@type":"HowToStep","text":"4. - Snipper de dragon fijn."},{"@type":"HowToStep","text":"5.
Voorbereiding "},{"@type":"HowToStep","text":"6. (25 min.)"},{"@type":"HowToStep","text":"7. Smelt 2 eetl. boter in een braadpan. Wentel de kippenreepjes door 4 eetl. bloem en bak ze aan beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout."},{"@type":"HowToStep","text":"8. Giet er de cognac en het sap van de druiven over. Voeg het bouillonblokje toe. Dek af en laat 10 à 12 min. zachtjes garen."},{"@type":"HowToStep","text":"9. Haal de kippenreepjes uit de pan en hou ze warm. Zet het vuur wat hoger en giet de room in de pan. Breng aan de kook."},{"@type":"HowToStep","text":"10. Voeg de mosterd, de dragon en de druiven toe. Laat nog even inkoken en bind indien nodig met een mengsel van 1 eetl. boter en 1 eetl. bloem. Voeg het mengsel beetje bij beetje toe."},{"@type":"HowToStep","text":"11. Afwerking"},{"@type":"HowToStep","text":"12. Lepel de saus over de borden en leg er de kippenreepjes op. Geef er verse pasta of aardappelnootjes en gestoofde boontjes"},{"@type":"HowToStep","text":"13. of broccoliroosjes bij."}],"recipeYield":"4 "}
3 - Snij de kipfilets in reepjes van 1 à 2 cm dik.
4 - Snipper de dragon fijn.
5Voorbereiding
6 (25 min.)
7 Smelt 2 eetl. boter in een braadpan. Wentel de kippenreepjes door 4 eetl. bloem en bak ze aan beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.
8 Giet er de cognac en het sap van de druiven over. Voeg het bouillonblokje toe. Dek af en laat 10 à 12 min. zachtjes garen.
9 Haal de kippenreepjes uit de pan en hou ze warm. Zet het vuur wat hoger en giet de room in de pan. Breng aan de kook.1
0 Voeg de mosterd, de dragon en de druiven toe. Laat nog even inkoken en bind indien nodig met een mengsel van 1 eetl. boter en 1 eetl. bloem. Voeg het mengsel beetje bij beetje toe.1
1 Afwerking1
2 Lepel de saus over de borden en leg er de kippenreepjes op. Geef er verse pasta of aardappelnootjes en gestoofde boontjes1
3 of broccoliroosjes bij.
KIPPENREEPJES MET DRUIVEN EN DRAGON is een recept van Solo Open Kitchen