kip kerrie met ananas en appel

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
  • 2 (10 min.)
  • 3
    - Snij de kipfi lets in blokjes van ± 4 cm.
  • 4
    - Snij de ongeschilde appelen in stukjes ter grootte van de stukjes ananas.
  • 5
    - Snipper de koriander fijn.
  • 6
    Voorbereiding
  • 7 (25 min.)
  • 8 Breng water samen met de helft van de kokosmelk aan de kook en kook de rijst ± 15 min. gaar. Giet af en laat goed uitlekken.
  • 9 Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot en bak de stukjes appel ± 3 min. lichtbruin. Doe er de uitgelekte ananasstukjes bij en laat nog 1 min. verder stoven.1
  • 0 Giet de kerriesaus en de rest van de kokosmelk over het fruit en verwarm 4 à 5 min.1
  • 1 Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de kippenblokjes ± 7 min. tot ze goed doorbakken zijn. Kruid met peper en zout.1
  • 2 Afwerking1
  • 3 Schep wat rijst in het midden van elk bord en leg er enkele stukjes kip rond. Giet er een beetje saus over en werk af met de fijngesnipperde koriander

kip kerrie met ananas en appel is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept