Zoek
Kip met wortelen en citroen botersaus
4
35 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 eetlepel olie
4 stukken kipfilets
zout en peper
350 gram wortelen (gesneden in reepjes)
3 eetlepels gehakte ajuin
1 eetlepel tijm
1/2 kop droge witte wijn
1 blokje kippenbouillon
2 eetlepels ongezouten boter
2 theelepels vers citroensap
Bereiding
1
De wortels laat je in een stoomkoker gaar stomen. (Bij mij zijn deze op 7 minuten gaar.) Haal ze uit de stoomkoker en bestrooi met een beetje zout.
2
Terwijl de wortelen gaar stomen verhit je de helft van de olie in een pan. Stoof de ajuin samen met de tijm.
3
Bak de kipfilets langs beide kanten bruin.
4
Voeg de witte wijn toe en laat deze voor de helft inkoken.
5
Haal de kipfilets uit de pan en dek af zodat deze warm blijven. (Ik durf ze nog even in de oven zetten.)
6
Zet het vuur laag en voeg de boter toe, laat deze al roerend smelten.
7
Haal de pan van het vuur.
8
Voeg zout, peper en het citroensap al roerend toe.
9
Verdeel de wortelen met de kip over 4 borden en doe de saus over de kip. Lekker met aardappelpuree.
Kip met wortelen en citroen botersaus is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Asperges met ei en botersaus
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bietengnocchi met salie en sinaasappel
45 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Garnalen met limoen-beurre blanc
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Asperges met ham, ei en botersaus
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde scharrelkip
40 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min
Bijgerecht
Bekijk recept