Kip met wortelen en citroen botersaus

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 De wortels laat je in een stoomkoker gaar stomen. (Bij mij zijn deze op 7 minuten gaar.) Haal ze uit de stoomkoker en bestrooi met een beetje zout.
  • 2 Terwijl de wortelen gaar stomen verhit je de helft van de olie in een pan. Stoof de ajuin samen met de tijm.
  • 3 Bak de kipfilets langs beide kanten bruin.
  • 4 Voeg de witte wijn toe en laat deze voor de helft inkoken.
  • 5 Haal de kipfilets uit de pan en dek af zodat deze warm blijven. (Ik durf ze nog even in de oven zetten.)
  • 6 Zet het vuur laag en voeg de boter toe, laat deze al roerend smelten.
  • 7 Haal de pan van het vuur.
  • 8 Voeg zout, peper en het citroensap al roerend toe.
  • 9 Verdeel de wortelen met de kip over 4 borden en doe de saus over de kip. Lekker met aardappelpuree.

Kip met wortelen en citroen botersaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Asperges met ei en botersaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bietengnocchi met salie en sinaasappel
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Garnalen met limoen-beurre blanc
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Asperges met ham, ei en botersaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept