kip met rode curry en groene groenten

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
  • 2 (ontdooitijd + 5 min.)
  • 3
    - Laat de kippenborstfilets oppervlakkig ontdooien en dep goed droog met keukenpapier. Snij in hapklare stukjes.
  • 4
    - Snipper de ui fijn.
  • 5
    Voorbereiding
  • 6 (20 min.)
  • 7 1 Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  • 8 2 Kook intussen de diepgevroren broccoliroosjes en prinsessenbonen 5 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat goed uitlekken.
  • 9 3 Verhit de rijstolie in een wok en bak de stukjes kip ± 6 min. aan alle kanten goudbruin. Kruid goed met peper en zout.1
  • 0 4 Voeg de fijngesnipperde ui toe en roerbak 1 min. Doe er de broccoliroosjes en de prinsessenbonen bij en roerbak 4 à 5 min. Voeg de kokosmelk en de rodecurrypasta toe en kruid met peper en zout. Laat nog een paar min. sudderen.1
  • 1 Afwerking1
  • 2 Verdeel de rode curry over diepe borden, bestrooi met het kokospoeder en serveer met de rijst.

kip met rode curry en groene groenten is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Koolvis met Chinese groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tandoorikip en groenten met pappadums
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept