Kipburgers met appel en spek

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de gril voor. Meng het kip met het zout en de helft van de pesto met zongedroogde tomaatjes Maak 4 burgers. Zet de kipburgers tot gebruik in de koelkast.
  • 2 Schil de appels. Haal het klokhuis eruit en snijd elke appel in 4 partjes. Pel de ui. Snijd vier dunne ringen van de uien en hak de rest fijn. Was en halveer de cherrytomaatjes. Was en droog de spinazie Voeg 4 eetlepels koud water toe aan de rest van de pesto met zongedroogde tomaatjes. Snijd de broodjes open.
  • 3 Bestrijk de burgers en het spek licht met Solo Vloeibaar en gril (of bak) 3 minuten. Draai ze om, bestrijk ze opnieuw licht met vloeibare margarine en gril (of bak) nog eens 3 minuten.
  • 4 Laat in de tussentijd een grote pan op hoog vuur heet worden. Spuit eerst de Solo Vloeibaar Light in de pan en wacht totdat de margarine begint te bruisen. Voeg als de margarine bijna niet meer bruist de appelpartjes met de uien ernaast in de pan. Bak ze 2 minuten aan elke kant.
  • 5 Toast de broodjes onder de gril of in een broodrooster. Doe de broodjes op 4 borden. Leg er een paar blaadjes spinazie op. Besprenkel met een beetje van de verdunde pesto met de zongedroogde tomaatjes en doe dan de burgers, bacon en gebakken ui erbovenop. Meng de rest van de spinazie met de cherrytomaatjes, de gesnipperde ui en de verdunde pesto. Serveer apart erbij.

Kipburgers met appel en spek is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Paddenstoelentaart met spek
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cupcakes met spek en bieslook
1u5 min Nagerecht
Bekijk recept
Aardappelspies met mosterd-dilledressing en spek
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Forel met spek in pakketje
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Frisse kipburger
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipburgers
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipburger met Zeeuwse spruitjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscous met kipburgers
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept