1 Was de aardappelen schoon onder stromend water. Snijd grote aardappelen in vieren en halveer de kleine. Doe ze in een pan en voeg zoveel water toe zodat ze net niet onder staan. Kook ze 7 minuten. Giet ze af, laat ze uitdampen en afkoelen.
2 Verwarm de oven voor tot 225 °C. Schil de koolrabi, snijd hem in kleine blokjes. Maak de aardbeien schoon en snijd ze in vieren. Was de limoen schoon en rasp de groene schil dun af. Pers de helft van de vrucht uit. Pureer 30 g van de aardbeien met het limoensap en 1 el koud water. Breng het op smaak met een snufje cayennepeper en peper.
3 Schep de aardappelen met 1 el Becel Original door elkaar, verdeel ze over een met een bakmatje bekleed bakblik en bestrooi met peper naar smaak. Rooster ze in de voorverwarmde oven in ca. 30 min. lichtbruin. Keer ze na 15 min.
4 Dep intussen de kipfilethaasjes droog met keukenpapier, wrijf ze in met het kerriepoeder en peper naar smaak. Verhit 1 el van de Becel Original in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de kip in ca. 4 bruin en gaar. Keer ze halverwege de bereidingstijd.
5 Schep de koolrabi met de rucola en de aardbeien door elkaar. Lepel de aardbeienlimoendressing erover en bestrooi met de limoenzeste. Serveer de salade met de geroosterde aardappelen bij de kip.
Kipfilethaasjes met koolrabi aardbeiensalade is een recept van Solo Open Kitchen