Zoek
Baskische kip met ham en paprika
4
40 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
4 kippenbouten
2 el olijfolie
2 teen knoflook
1 grote ui gesnipperd
1 plak Serranoham van 75 gr in kleine blokjes
1 rode en 1 groene paprika in reepjes
1 tl pikante paprikapoeder
3 dl gezeefde tomaten
2 dl witte droge wijn
3 takjes peterselie gehakt
Bereiding
1
Bestrooi de kippenbouten rondom met zout en peper.
2
Verhit de olie in een ruime braadpan en braad de kippenbouten rondom aan.Neem ze uit de pan en leg ze op een bord.
3
Bak in het bakvet de knoflook en ui 30 seconden.
4
Voeg de blokjes ham en repen paprika toe en bak alles al omscheppend 2-3 minuten.
5
Leg de kip weer in de pan.
6
Voeg het paprikapoeder en de gezeefde tomaten toe.
7
Schenk de wijn erbij.
8
Schep alle ingrediënten om.
9
Leg een deksel op de pan en laat de kip 35-40 minuten zachtjes stoven tot hij gaar is. 1
0
Voeg zout en peper naar smaak toe. *1
1
Strooi er de peterselie over.1
2
TIP: Lekker met een ijsbergsalade en rijst.
Baskische kip met ham en paprika is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Burrito met rundvlees en paprika
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tarte tatin met gele paprika
15 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Puree met rode paprika
20 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Baskische kip met chorizo
30 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamskoteletjes met Baskische saus
40 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Baskische piperade en knapperige bayonneham
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Konijnenbouten op Baskische wijze
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept