Hollandaisesaus (Albert Verdeyen)

4
20 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Smelt de boter op een laag vuurtje en laat dit afkoelen tot op kamertemperatuur. Klaar de boter.
  • 2 Neem de eieren en scheid het eiwit van het eigeel.
  • 3 Voeg er het water aan toe en klop de eigelen los.
  • 4 Zet de pan op een laag vuurtje en maak al kloppend een luchtige sabayon.
  • 5 Voeg de gesmolten boter voorzichtig toe aan het schuim en meng zachtjes.
  • 6 Voeg op het eind het citroensap eraan toe en kruid met peper en zout.
  • 7 Serveer bij gebakken vis of scampi.

Hollandaisesaus (Albert Verdeyen) is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kaasbolletjes (Albert Verdeyen)
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tortilla (Albert Verdeyen)
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Bloemkool met hollandaisesaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koolvis met 'blote billetjes in het gras'
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfiletrolletjes met asperges en hollandaisesaus
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met frisse zalm-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept