Zoek
Hollandaisesaus (Albert Verdeyen)
4
20 min
Solo Open Kitchen
Bijgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
3 eigelen
150 g boter
sap van 1/2 citroen
zout en peper
2 el water
Bereiding
1
Smelt de boter op een laag vuurtje en laat dit afkoelen tot op kamertemperatuur. Klaar de boter.
2
Neem de eieren en scheid het eiwit van het eigeel.
3
Voeg er het water aan toe en klop de eigelen los.
4
Zet de pan op een laag vuurtje en maak al kloppend een luchtige sabayon.
5
Voeg de gesmolten boter voorzichtig toe aan het schuim en meng zachtjes.
6
Voeg op het eind het citroensap eraan toe en kruid met peper en zout.
7
Serveer bij gebakken vis of scampi.
Hollandaisesaus (Albert Verdeyen) is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Kaasbolletjes (Albert Verdeyen)
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Tortilla (Albert Verdeyen)
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkool met hollandaisesaus
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koolvis met 'blote billetjes in het gras'
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfiletrolletjes met asperges en hollandaisesaus
25 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met frisse zalm-roomsaus
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept