Slakken met spek

6
35 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat de slakken 5 minuten in de witte wijn koken, laat ze uitlekken.
  • 2 Gril de spekreepjes knapperig en goudbruin; zet opzij. Hak de ui en knoflook fijn en smoor ze in 1 scheutje olijfolie. Schep de slakken en de spekreepjes erdoor.
  • 3 Giet er 25 cl witte wijn over en laat alles op heel laag vuur 10 minuten stoven. Roer 5 minuten voor het einde van de stooftijd de slakkenboter erdoor gevolgd door de fijngehakte peterselie. Schep voor 1 borrelhapje 1 slak met 1 reepje spek in 1minipasteibakje.
  • 4 SLAKKENBOTER
  • 5 -3 sjalotten, fijngesneden
  • 6
    - 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 7
    - 1 bos peterselie, fijngesneden
  • 8
    - 150 g boter
  • 9 -zout en peper1
  • 0 Vermeng de sjalotten, de knoflook en de peterselie met de boter en breng op smaak met zout en peper.

Slakken met spek is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Paddenstoelentaart met spek
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cupcakes met spek en bieslook
1u5 min Nagerecht
Bekijk recept
Aardappelspies met mosterd-dilledressing en spek
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Forel met spek in pakketje
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Lauwwarme escargotsalade
25 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Slakken met oregano
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Slakken met kruidenboter
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Aperitiefhapjes met champignons en wijngaardslakken
20 min Snack
Bekijk recept