Zoek
staek met roquefort kaas
2
20 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
150 gr roquefort
Bereiding
1
Steak met Roquefortsaus
2
Voor 2 personen
3
Biefstuk naar keuze
4
Vetstof om te bakken
5
100 gr Roquefort
6
1,5 dl (light) room
7
biefstukken bakken naar eigen smaak
8
(saignant 2 min/kant; à point: 3 min/kant; bien cuit: 4 min/kant, voor een biefstuk van 2 cm dikte)
9
kruiden met peper en (weinig) zout1
0
ondertussen Roquefort pletten met de room, tot alle kaas opgelost is in de room1
1
het vlees uit de pan nemen en warm houden (bvb onder aluminiumfolie)1
2
de pan deglaceren met een paar eetlepels water (de braadresten goed losmaken) en het roommengsel in de pan doen1
3
goed roeren tot een homogene saus1
4
bijkruiden met peper (géén zout)1
5
alles heel even zachtjes laten pruttelen en de biefstukken, mèt de vrijgekomen sappen, opnieuw in de pan doen1
6
opdienen met frietjes en sla en tomaatjes
staek met roquefort kaas is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min
Snack
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept