staek met roquefort kaas

2
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Steak met Roquefortsaus
  • 2 Voor 2 personen
  • 3 Biefstuk naar keuze
  • 4 Vetstof om te bakken
  • 5 100 gr Roquefort
  • 6 1,5 dl (light) room
  • 7 biefstukken bakken naar eigen smaak
  • 8 (saignant 2 min/kant; à point: 3 min/kant; bien cuit: 4 min/kant, voor een biefstuk van 2 cm dikte)
  • 9 kruiden met peper en (weinig) zout1
  • 0 ondertussen Roquefort pletten met de room, tot alle kaas opgelost is in de room1
  • 1 het vlees uit de pan nemen en warm houden (bvb onder aluminiumfolie)1
  • 2 de pan deglaceren met een paar eetlepels water (de braadresten goed losmaken) en het roommengsel in de pan doen1
  • 3 goed roeren tot een homogene saus1
  • 4 bijkruiden met peper (géén zout)1
  • 5 alles heel even zachtjes laten pruttelen en de biefstukken, mèt de vrijgekomen sappen, opnieuw in de pan doen1
  • 6 opdienen met frietjes en sla en tomaatjes

staek met roquefort kaas is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept