1 Dit gerechtje kan er bij mij altijd in! Snij de aubergines in de lengte doormidden en maak inkepingen. Snij de look in fijne schijfjes en stop ze in de gleufjes totdat ze onder de oppervlakte liggen. Leg ze in een ovenschaal met het vruchtvlees naar boven.
2 Overgiet met wat olie en strooi het grof zout erover. Daarna 45 minuten tot een uur in een voorverwarmde oven op 200°. Ze moeten mooi bruin zijn en helemaal mals. Haal de schotel uit de oven en laat afkoelen. Lepel nadien het vruchtvlees uit de schil en doe ik een kom. Snij de halve geconfijte citroen in reepjes en verwijder de pitjes.
3 Voeg de schijfjes citroen en de verse koriander toe en mix tot een glad geheel. Roer er vervolgens de komijn door en kruid bij met peper uit de molen. Heerlijk als saus bij lamsvlees of als dipje met een warm stuk brood!
4 www.authentictaste.be
Auberginekaviaar met een oosters tintje is een recept van Solo Open Kitchen