Béarnaisesaus

4
45 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bereid eerst de gastrique:
  • 2 Pel de sjalot en hak deze grof. Haal de blaadjes van de dragonstengels en hou ze apart. Doe de witte wijn en de azijn in een pannetje en voeg er de dragonstengels, de gehakte sjalot en de peperbolletjes aan toe. Breng alles aan de kook en laat tot de helft inkoken. Zeef alles en houd de vloeistof apart.
  • 3 Bereid dan de saus:
  • 4 Smelt de Solo in een pannetje op een zacht vuur. Klop de eidooiers in een sauspannetje los met twee eetlepels gastrique. Zet het pannetje op een zacht vuurtje en klop het mengsel tot een schuimige massa. Let op dat het mengsel niet te heet wordt, want dan stolt het eigeel en verliest het zijn bindende kracht.
  • 5 Haal het pannetje van het vuur zodra de massa luchtig genoeg is en roer er langzaam de gesmolten Solo onder. Kruid met peper en zout en werk af met de gehakte dragonblaadjes en kervel.

Béarnaisesaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Zalm, béarnaisesaus met garnalen
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
tarbot in zoutkorst met béarnaisesaus
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Runderhaas met béarnaisesaus
75 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Biefstuk Béarnaisesaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept