Zuiders sausje met kappertjes

4
60 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bereid de gekonfijte knoflook:
  • 2 Haal de lookteentjes van de bol, maar pel ze niet. Doe alle ingrediënten in een pannetje en breng aan de kook. Draai het vuur lager en laat alles 45 minuten sudderen. Laat afkoelen. Giet de olie en de ingrediënten in een afsluitbare bokaal. Zo kan je de gekonfijte look enkele maanden bewaren op een koele plaats.
  • 3 Bereid dan de saus:
  • 4 Versnipper de sjalot. Snijd de olijven, de zongedroogde tomaatjes en de gekonfijte knoflook in fijne stukjes. Hak de bladpeterselie fijn.
  • 5 Verhit een pannetje, doe er de Solo in en stoof de sjalot aan tot hij glazig wordt (zonder bruin te worden). Voeg de look, de olijven, de zongedroogde tomaatjes en de kappertjes toe en laat alles al roerend een tweetal minuutjes stoven. Kruid met peper en zout. Voeg op het einde de gehakte peterselie toe en roer alles goed door.

Zuiders sausje met kappertjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met mediterrane tonijnsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmdip
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Groene asperges met salsa van tomaat, ui en kappertjes
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Salade met jumbogarnalen, avocado en waterkers
10 min
Bekijk recept

Sint-jakobsvruchten op zijn zuiders met knapperige croutons
Voorgerecht
Bekijk recept
Zuiders tomatenslaatje
0 min
Bekijk recept
Zeewolf met zuiders groentepannetje
0 min
Bekijk recept
Gegrilde zeewolf met zuiders groentestoofpotje
0 min
Bekijk recept