Diverse dressings om altijd bij de hand te hebben

4
5 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 1 Oriëntaals dressing:
  • 2 Azijn 2 el ,Zoete hete chilisaus 100 ml ,Gembersiroop 1 el, sesamolie 3 el ,fijngehakte koreander-
  • 3 2 Arabische dressing: Koreander ,komijn,gember,kardemom,kaneel, van dit alles een snufje, Azijn 2 el, knoflook 2 tenen ,fijngehakt walnoten olie 100 ml, 2 verse vijgen fijngemaakt ,citroensap 1 elPan op het vuur met de helft van de walnotenolie om de specerijen op te lossen -3 Yoghurt dressing:
  • 4 Magere yoghurt 100 ml ,Muntbladeren fijngehakt 2 el ,Bieslook fijngehakt 1 el ,citroensap 75 ml-
  • 5 4 Chinese dressing:
  • 6 Witte wijnazijn 25 ml, Hete bonenpasta 1 tl ,zoete bonenpasta 1 tl ,sojasaus 100 ml ,suiker 1 tl ,knoflook fijngehakt 1 teenSechuanpeper naar smaak -
  • 7 5 Tuinkruiden dressing:
  • 8 Witte wijnazijn 3 el,Arachideolie 100 ml,mosterdpoeder 1 el,suiker 1 tl , kervel 1 tl,rozenmarijn 1 tl,tijm ½ tl Basilicum 1 el,chilipeper 1 tlPeper naar smaak -
  • 9 6 Thaise dressing: 1
  • 0 Azijn 50 ml,Sesamolie 100 ml,knoflook fijngehakt2 tenen,citroensap 1 el , Koreander fijngehakt 3 el,verse gemberwortel fijngehakt 1 tl.Peper naar smaak -1
  • 1 7 Indonesische dressing: 1
  • 2 Ketjap manis 100 ml,Azijn 3 el , Citroensap1 el ,Serehpoeder (citroengras) 1 tl,goela djawa (palmsuiker)2 el , sambal 1 el.- 8 8 Pittige dressing voor fruit: 1
  • 3 Bijvoorbeeld stukjes meloen perzik of grapefruit Citroensap 3 el ,tomatenketchup 100 ml,Augurk fijngehakt 1 el,Gembersiroop 1 tl, Witte port 2 el , Honing 1 tl,-1
  • 4 9 Gezonde dressing : 1
  • 5 Wortelsap 50 ml, Kwark 100 ml, Citroensap 2 el,Komkommer fijngesneden 1 el,Sederij 1 tl fijn , Komijnzaad ½ tl ,Peper naar smaak .
    - 1
  • 6 10 Caraïbische dressing :1
  • 7 Witte wijnazijn 2 el, Walnotenolie 100ml,Citroensap 2 el,Gembersiroop 1 tl,Kokosnotenpuree 2 el,Mangopuree 2 elSpaanse peper naar smaak - 1
  • 8 11 Italiaanse dressing:1
  • 9 Rode wijnazijn 1 el,Balsamicoazijn 3 el ,Olijfolie extra vierge 100 ml, Half zongedroogde tomaten fijngesneden 2 el ,,Knoflook fijngehakt 2 tenen, Basilicum fijngehakt 1 el.Peper naar smaak. -2
  • 0 12 Spaanse dressing :Gegrilde paprika fijngesneden 3 el (pimentos de navarra ),Rode wijnazijn 50 ml , Olijfolie extra vierge 100 ml, Knoflook fijngehakt 2 tenen,citroensap 1 el,Salie fijngehakt 1 tl .Peper naar smaak -BEREIDING : Mix van elke dressing de ingrediënten goed tot ze goed vermengd zijn .

Diverse dressings om altijd bij de hand te hebben is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Lente-eclair
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Gekonfijte aardappel met rozemarijn
45 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Fetapakketje met tomaat en basilicum
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Paastaart met vanillecrème en frambozen
75 min- Nagerecht
Bekijk recept
Tournedos met paddenstoelensaus
Bekijk recept
Marokkaans brood
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Tomatensoep en croute met een korstje
40 min-
Bekijk recept