Bolognesesaus

4
100 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de wortel, spoel de selder, snij beiden in schijfjes, indien een dikke wortel, deze in de lengte in 2 snijden. Pel uien en knoflook en snipper fijn. Verhit 3 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel solo in een kookpot met dikke bodem. Bak hierin het gehakt tot het kruimelig is, voeg dan de uien, knoflook wortel en selder toe en bak tot de ui glazig is. Doe er nu de wijn bij en laat even koken tot de alcohol is verdampt, blijven roeren. Bestrooi met bloem, roer goed om, laat even meebakken om de bloemsmaak te verwijderen. Voeg nu de gepelde tomaten, de tomatenpuree en de oregano toe, meng goed door elkaar. Voeg nu het klontje suiker, laurierblad en het takje rozemarijn toe en laat onder gesloten deksel op een heel laag vuur 80 minuten sudderen. Verwijder laurier en het takje rozemarijn en breng op smaak met pezo. Dien op met tagliatelle.

Bolognesesaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Spaghetti bolognese
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Funpasta met bolognesesaus en maïs
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bolognesesaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cappelletti met prei-bolognesesaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Spaghetti bolognese
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Funpasta met bolognesesaus en maïs
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bolognesesaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cappelletti met prei-bolognesesaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept