Zoek
Perenchutney van Terroir d’Anvers
120 min
Solo Open Kitchen
Bijgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 kg peren
450 g suiker
2 teentjes look
1 klp steenzout
500 ml vlierbloesemazijn
1 ui
1 Elp mosterdpoeder
1 Elp kaneelpoeder
1/2 à 1 Elp Sambal
1/2 klp citroenzuur
1 Elp gember of gemberpoeder
Bereiding
1
Schil de peren en verwijder de klokhuizen.
2
Pel de ui en de look, snijdt de ui in 4 en pers de look.
3
Doe alle ingrediënten in een pan en laat het geheel ruim een uur zachtjes koken.
4
Schep eventueel de stukken ui uit de chutney en gooi de rest door een zeef en pureer.
5
Doe de gepureerde massa opnieuw in de pan en breng nog even aan de kook.
6
Doe de kokende massa in uitgekookte potjes en sluit onmiddellijk af.
7
Controleer of na afkoelen de potjes goed gesloten zijn en etiketteer.
8
Ongeopend 2 jaar en langer bewaarbaar.
9
Serveren bij roodschimmel kaasjes of bij oosterse gerechten.1
0
Recept aangepast voor de kookclub Terroir d’Anvers door Leo Daman van Hove 28/08/2011
Perenchutney van Terroir d’Anvers is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Cassata met noten en gekonfijt fruit
0 min
Nagerecht
Bekijk recept
slaatje met filet d'anvers
15 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Sacmpi's Elixir d'Anvers
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met carpaccio van filet d'Anvers
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Spruitjes met volkoren-notenkruim
15 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Perenchutney
1uur-
Bijgerecht
Bekijk recept
Perenchutney Met Gember
30-60 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Perenchutney
Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
Bekijk recept