Bechamelsaus

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe de ui, laurier, foelie en peterselie in een steelpan.
  • 2 Voeg de melk toe en verwarm het mengsel langzaam tot het kookt.
  • 3 Neem de pan van het vuur.
  • 4 Dek hem af en laat het mengsel 45 minuten rusten.
  • 5 Giet de melk in een karaf of kom.
  • 6 Spoel de steelpan om, smelt daarin de boter en roer de bloem erdoor.
  • 7 Giet de melk er langzaam bij, terwijl u voortdurend roert.
  • 8 Blijf roeren tot de saus kookt, zet het vuur indien nodig lager zodat het mengsel tegen de kook aan blijft.
  • 9 Laat het 3 minuten sudderen en roer af en toe.1
  • 0 Breng de saus op smaak.1
  • 1 Als u de saus niet meteen gebruikt, legt u er een vochtig vel vetvrij papier over zodat er geen vel onstaat.

Bechamelsaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Mac 'n cheesemuffins met bloemkool & kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bechamelsaus stap-voor-stap
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bechamelsaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Groentelasagne
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Mac 'n cheesemuffins met bloemkool & kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bechamelsaus stap-voor-stap
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bechamelsaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Groentelasagne
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept