Zoek
Bechamelsaus
6
20 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 dikke plak ui
1 laurierblad
1 blaadje foelie
2 takjes peterselie
6 dl melk
3 el boter
40 g bloem
zout
vers gemalen witte of zwarte peper
Bereiding
1
Doe de ui, laurier, foelie en peterselie in een steelpan.
2
Voeg de melk toe en verwarm het mengsel langzaam tot het kookt.
3
Neem de pan van het vuur, dek hem af en laat het mengsel 45 minuten rusten.
4
Giet de melk in een karaf of kom.
5
Spoel de steelpan om, smelt daarin de boter en roer de bloem erdoor.
6
Giet de melk er langzaam bij, terwijl u voortdurend roert.
7
Blijf roeren tot de saus kookt, zet het vuur indien nodig lager zodat het mengsel tegen de kook aan blijft.
8
Laat het 3 minuten sudderen en roer af en toe.
9
Breng de saus op smaak.1
0
Als u de saus niet meteen gebruikt, legt u er een vochtig vel vetvrij papier over, zodat er geen vel ontstaat.
Bechamelsaus is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Mac 'n cheesemuffins met bloemkool & kip
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bechamelsaus stap-voor-stap
10 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Bechamelsaus
10 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Groentelasagne
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mac 'n cheesemuffins met bloemkool & kip
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bechamelsaus stap-voor-stap
10 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Bechamelsaus
10 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Groentelasagne
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept