1 Dit is een klein overzichtje van enkele eenvoudige maar onmisbare dressings voor allerlei soorten salades.Gebruik voor de vinaigrettes (dressings op basis van olie en azijn/citroensap) een leeg, schoon jampotje om de ingrediënten in te mengen.
2 Schud het potje goed om te zorgen dat de olie en azijn zich mengen.
3 Controleer tijdens het maken van de dressing altijd of de smaak in orde is
4 . De aangegeven hoeveelheden zijn richtlijnen.In de praktijk gaat het om het vinden van de juiste smaakbalans.
5 Vinaigrette met witte wijnazijn en honing
6 6 el olijfolie
7 2 el witte wijnazijn
8 1 tl honing
9 zout en peper1
0 Citroenvinaigrette1
1 2 el citroensap1
2 5 el olijfolie1
3 zout en peper1
4 Basilicumdressing met pijnboompitten1
5 2 el balsamicoazijn1
6 5 el olijfolie1
7 1 flinke handvol verse basilicum, fijngehakt1
8 1 flinke handvol pijnboompitten, geroosterd en gehakt1
9 zout en peper2
0 Vinaigrette met mosterd6 el olijfolie2 el Dijon mosterd2 el rode of witte wijnazijnzout en peperDressing van limoensap en koriander2 el limoensap3 el verse koriander, fijngehakt125 ml olijfolie1 el witte wijnazijnYoghurtdressing150 ml yoghurt2 el witte wijnazijn1 el verse munt, fijngehakt1 el verse peterselie, fijngehaktversgemalen zwarte peperBlauwe-kaasdressing75 g blauwe kaas, verkruimeld (bijv. Roquefort)1 teentje knoflook, geperst225 ml zure room of dikke yoghurt1 el witte wijnazijn2 el verse peterselie, fijngehaktversgemalen zwarte peperHoning-mosterddressing1 el grove mosterd1 el Dijon mosterd1 el heldere honing1 el citroensap of witte wijnazijn4 el olijfoliezout en peperPestovinaigrette2 á 3 el witte wijnazijn2 tl pesto75 ml olijfoliezout en peperOosterse dressing1 el mosterd1 el Japanse sojasaus1 el balsamicoazijn2 el olijfolie1 el sesamoliezout en peper
De 10 lekkerste simpelste dressings is een recept van Solo Open Kitchen