spaanse saus

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
    swijze voor Spaanse-saus
  • 2 Snijd het roodspek heel fijn.
  • 3 Hak de ui en wortel fijn.
  • 4 Hak de selderij grof.
  • 5 Bak in een koekenpan op matig vuur het rookspek uit in de boter.
  • 6 Voeg de ui, wortel, selderij, tijm en laurierblad toe.
  • 7 Bak het mengsel op laag vuur goudbruin.
  • 8 Schep voorzichtig de helft van het bakver uit de pan.
  • 9 Schenk de witte wijn erbij en roer het aanzetsel los. 1
  • 0 Laat het vocht verdampen. 1
  • 1 Voeg al roerende de bloem toe tot er een glad mengsel ontstaat en blijf roeren tot het lichtbruin kleurt (bruine roux). 1
  • 2 Schenk er langzaam, al roerende de bouillon erbij. 1
  • 3 Laat de saus onder af en toe roeren in een niet geheel gesloten pan op een laag vuur inkoken tot 2/3 deel overblijft. 1
  • 4 Meng de tomatenpuree door de saus. 1
  • 5 Zef de saus en verwarm hem opnieuw. 1
  • 6 Breng de saus op smaak met zout en peper

spaanse saus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Luikse balletjes met zoete saus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met mosterdsaus
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Herfst flaugnarde met abrikozensaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept

Salade van tomaten, komkommer en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Spaanse eieren
32 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaanse aardappeltortilla en spinazie a la crème
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vongole op Thaise wijze
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept