Zoek
spaanse saus
4
20 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
40g boter
40g rookspek
1 ui
100g winterwortel
2 takjes selderij
snuifje tijm
1klein laurierblad
40g bloem
3/4lieter runderbouillon
15g tomatenpure
zout en peper
Bereiding
1
Voorbereiding
swijze voor Spaanse-saus
2
Snijd het roodspek heel fijn.
3
Hak de ui en wortel fijn.
4
Hak de selderij grof.
5
Bak in een koekenpan op matig vuur het rookspek uit in de boter.
6
Voeg de ui, wortel, selderij, tijm en laurierblad toe.
7
Bak het mengsel op laag vuur goudbruin.
8
Schep voorzichtig de helft van het bakver uit de pan.
9
Schenk de witte wijn erbij en roer het aanzetsel los. 1
0
Laat het vocht verdampen. 1
1
Voeg al roerende de bloem toe tot er een glad mengsel ontstaat en blijf roeren tot het lichtbruin kleurt (bruine roux). 1
2
Schenk er langzaam, al roerende de bouillon erbij. 1
3
Laat de saus onder af en toe roeren in een niet geheel gesloten pan op een laag vuur inkoken tot 2/3 deel overblijft. 1
4
Meng de tomatenpuree door de saus. 1
5
Zef de saus en verwarm hem opnieuw. 1
6
Breng de saus op smaak met zout en peper
spaanse saus is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Luikse balletjes met zoete saus
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met mosterdsaus
35 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Herfst flaugnarde met abrikozensaus
30 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Salade van tomaten, komkommer en feta
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Spaanse eieren
32 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaanse aardappeltortilla en spinazie a la crème
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vongole op Thaise wijze
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept