Saus Katjang

4
15 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit de olie in de pan met dikke bodem en goring de ui, knoflook en lombok in 2 a 3 minuten zonder te bruinen.
  • 2 roer de suiker en de asem erdoor.Voeg de djereok poeroet en de sereh toe en goring dan nog eens 2 minuten door.
  • 3 Meng de pinda's erdoor en goring het geheel nog 2 minuten door. Giet het water erbij en voeg zout naar smaak toe. Neem de pan van het vuur en verwijder de sereh en djeroek poeroet blaadjes.
  • 4 Giet de saus in een blender en draai op matige snelheid 2 - 4 minuten tot een gladde dikke pasta.

Saus Katjang is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Oosterse andijviestamppot
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinesekoolrolletjes met gehakt
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saté met sambalboontjes en katjang pedis
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gewokte hoisinvarkenshaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Luikse balletjes met zoete saus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met mosterdsaus
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Herfst flaugnarde met abrikozensaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept