Zoek
veenbessenconfituur
4
20 min
Solo Open Kitchen
Bijgerecht
3
sterren op basis van
2
stem(men)
Ingrediënten
345 gr veenbessen
4 a 5 eetlepels witte kristal suiker
1 glas rode porto
1 glas water
1 citroen
Bereiding
1
was de veenbessen en verwijder gekwetste of slechte bessen, en laat uitlekken.
2
pers de helft van de citroen, indien later nodig kan je de andere helft ook uitpersen.
3
doe de veenbessen in een grote pot samen met de porto, het water, de suiker, en het sap van een halve citroen.
4
laat zachtjes koken tot alles een beetje dikt, ff proeven en indien nodig nog suiker of citroensap bijdoen volgens smaak.
5
doe in bokalen en laat afkoelen in de ijskast
6
dit recept is voor 2 bokalen.
veenbessenconfituur is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Lozèrelam met cantharellen en wintergroenten
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Köttbullar / Gehaktballetjes met puree en veenbessenconfituur
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rendierragout met paddenstoelen en jeneverbessen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peer-veenbessenconfituur
120 min
Bekijk recept
Lozèrelam met cantharellen en wintergroenten
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Köttbullar / Gehaktballetjes met puree en veenbessenconfituur
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rendierragout met paddenstoelen en jeneverbessen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peer-veenbessenconfituur
120 min
Bekijk recept