Sambal Badjak - 3

4
30 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Wrijf de kemiri met de uien en knoflook, suiker, laos, zout en trassi fijn.
  • 2 Fruit alles met elkaar tot de uien geel zijn.
  • 3 Maak asemwater en gebruik daarvoor 4 eetl. warm water.
  • 4 Voeg dit aan de gefruite kruiden toe gelijk met de sereh en het blokje santen. Zachtjes doorkoken tot de massa dik begint te worden en de olie uit de santen komt bovendrijven. Verwijder de sereh.

Sambal Badjak - 3 is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Sambal badjak Jansen
30 min-
Bekijk recept
Nasi met garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige nasi goreng
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept