Tomaat Sambal

4
15 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de rode pepers in ringen. Pel en snipper de sjalotten. Pel en hak de knoflook. Pureer de pepers, sjalotten en knoflook. Snijd de tomaatjes in stukken en pureer apart.
  • 2 Snijd de palmsuiker in stukjes. Kneus en knoop de serehstengel. Schil en snijd de gember grof.
  • 3 Verhit een scheut olie in een pan en fruit de pepermassa met de palmsuiker en de rasp en het sap van de limoen tot de puree gaat kleuren.
  • 4 Voeg de sereh, gember, djeroek peroet en gepureerde tomaat toe. Laat de sambal inkoken tot het meeste vocht uit de tomaten is gekookt.
  • 5 Breng op smaak met appelstroop. Laat de massa afkoelen en bewaar circa 2 weken in een uitgekookte en afgesloten pot.
  • 6 Verwijder voor het serveren wel de gember, serehstengel en djeroek peroet.
  • 7 TIP: je kunt vers gemaakte sambal ook in de vriezer bewaren

Tomaat Sambal is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Sambal badjak Jansen
30 min-
Bekijk recept
Nasi met garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige nasi goreng
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met tomaat-appelchutney
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept