2 BEREIDING - PEREN - Ontdoe de peren van hun schil en snij ze midden door. Verwijder het klokhuis.
3 Neem een pan, doe er boter in en zet op een zacht vuurtje. Doe er de peerhelften in en kruid met een beetje kaneel.
4 Laat de peren voorzichtig zacht worden in de pan en zet opzij.
5 VEENBESSENSAUS - Neem een kookpot en doe er de veenbessen en het water in. Roer er rustig de suiker onder en zet op het vuur. Laat het mengsel koken.
6 Haal na tien minuten de saus van het vuur en roer alles nog eens goed door. Je kan eventueel de bessen een beetje pletten met een vork. (hoe langer op het vuur, hoe dikker de saus)
7 Leg de peren in een ovenschaal en giet de saus in het holletje van de halve peer (waar klokhuis zat).
8 Plaats de peren in een oven van 180°c en laat ze warm worden voor enkele minuten.
9 Zelf heb ik de schotel nog een beetje besprenkelt met enkele druppels water. 1
0 LET OP - gebruik niet te veel water1
1 Een zoet voorgerechtje, voor de zoete mondjes dus
Gestoofde Peren gevuld met Rode Bessensaus is een recept van Solo Open Kitchen