1 Doe de geleisuiker en de witte wijn in een pannetje en breng aan de kook. Laat het 2 minuutjes zachtjes koken.
2 Giet het in gesteriliseerde potjes en draai er de deksel op. Laat 15 min op de kop staan en draai ze dan om. Laat geheel afkoelen.
3 Handel voor de rode versie hetzelfde en gebruik Merlot of Syrah. Deze hoeveelheden zijn voldoende voor 2 potjes van elk. Ik heb alles gehalveerd om uit te proberen.
4 Tja , en waar gebruik je dit nu voor?
5 Op internet las ik onderstaande ideeën.
6 Op toast met paté.
7 In een salade.
8 Als amuse met zachte geitenkaas op een toefje waterkers.
9 Bij een kaas plateau.Als jam op een croissantje.Lekker bij geitenkaas of blauwe kaas.1
0 Ook lekker in een saus, stoofpot of door rodekool.1
1 Of experimenteer zelf.1
2 Lang houdbaar in de koelkast. ( ca 3 maanden)1
3 En natuurlijk ook hartstikke leuk om cadeau te doen.1
4 Kookwinkel Cook & Co eigen foto
Smullen uit eigen inmaak Deel 4 Witte is een recept van Solo Open Kitchen