Hummus met mango

4
20 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat de kikkererwten uitlekken en vang het vocht op.
  • 2 Doe de kikkererwten, de tahin, blokjes mango, olijfolie, knoflook, citroensap, tabasco en zeezout (naar smaak) in een keukenmachine of blender en mix tot een grove puree
  • 3 De hummus moet vochtig en dik zijn; als ie te droog is, voeg dan wat van het uitlekvocht van de kikkererwten toe. Ook lekker erbij een beetje kerriepoeder
  • 4 Dit is voldoende voor 250 gram hummus.
  • 5 Doe de hummus in een schone pot, dek af en zet in de koelkast. Daar blijft deze een paar dagen goed. (Tip: een laagje olijfolie over de bovenkant zorgt voor extra houdbaarheid).

Hummus met mango is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Mango-frambozenjelly's
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Rijstsouffle met mango
90 min Nagerecht
Bekijk recept
Tartaar van mango en pompoen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Jamie Olivers geroosterde havermout met mango, blauwe bessen & yoghurt
10 min
Bekijk recept

Hummus garni
5 min Snack
Bekijk recept
Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Speltbrood met hummus en Ibéricoham
10 min Snack
Bekijk recept
Pittige hummus met paprika
35 min -
Bekijk recept