PROVENCAALSE SAUS

4
55 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
    (15 min.) - Snij de ui grof en snipper het knoflook fijn.
    - Snij de paprika's in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snij in blokjes van 2 cm.
    - Snij de wortel eerst in de lengte doormidden en daarna in fijne halvemaantjes.
    Voorbereiding
    (10 min. + 30 min. sudderen) 1 Verhit de olijfolie in een kookpot met dikke bodem en stoof de grofgesneden ui glazig. Voeg het knoflook en de stukjes wortel en paprika toe en laat 5 min. stoven op een zacht vuur. Kruid met peper en zout. 2 Voeg de tomatenstukjes en de suiker toe en verkruimel er het bouillonblokje over. Kruid met de Provençaalse kruiden, het takje tijm en het laurierblaadje. 3 Dek de kookpot af en laat 30 min. sudderen op een zacht vuur. Verwijder daarna de tijm en het laurierblaadje.

PROVENCAALSE SAUS is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Luikse balletjes met zoete saus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met mosterdsaus
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Herfst flaugnarde met abrikozensaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept

Olijfolie met Provencaalse aromas
Bekijk recept
Provençaalse velouté met mosselen
35 min
Bekijk recept
Provençaalse ratatouille
Bijgerecht
Bekijk recept
Provençaalse pasta met tonijn en tomaat
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept