- Snij de paprika's in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snij in blokjes van 2 cm. - Snij de wortel eerst in de lengte doormidden en daarna in fijne halvemaantjes.
Voorbereiding (10 min. + 30 min. sudderen) 1 Verhit de olijfolie in een kookpot met dikke bodem en stoof de grofgesneden ui glazig. Voeg het knoflook en de stukjes wortel en paprika toe en laat 5 min. stoven op een zacht vuur. Kruid met peper en zout. 2 Voeg de tomatenstukjes en de suiker toe en verkruimel er het bouillonblokje over. Kruid met de Provençaalse kruiden, het takje tijm en het laurierblaadje. 3 Dek de kookpot af en laat 30 min. sudderen op een zacht vuur. Verwijder daarna de tijm en het laurierblaadje."},"recipeYield":"4 "}
1Voorbereiding (15 min.) - Snij de ui grof en snipper het knoflook fijn. - Snij de paprika's in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snij in blokjes van 2 cm. - Snij de wortel eerst in de lengte doormidden en daarna in fijne halvemaantjes.Voorbereiding (10 min. + 30 min. sudderen) 1 Verhit de olijfolie in een kookpot met dikke bodem en stoof de grofgesneden ui glazig. Voeg het knoflook en de stukjes wortel en paprika toe en laat 5 min. stoven op een zacht vuur. Kruid met peper en zout. 2 Voeg de tomatenstukjes en de suiker toe en verkruimel er het bouillonblokje over. Kruid met de Provençaalse kruiden, het takje tijm en het laurierblaadje. 3 Dek de kookpot af en laat 30 min. sudderen op een zacht vuur. Verwijder daarna de tijm en het laurierblaadje.