2 Kook 3 eieren in een pan met kokend water in ca. 10 min. hard, laat ze onder koud water schrikken en pel ze. Pel en snipper de ui. Verhit de olie, fruit hierin de ui ca. 5 min. op zacht vuur. Laat afkoelen. Hak de peterselie grof en snijd de korstjes van het brood.
3 Verwarm de oven voor op 185 °C (hetelucht 170 °C). Pureer in de keukenmachine de kipfilet met ui, peterselie, tijm, brood, ham, de overige eieren, zout en peper.
4 Bekleed de cakevorm met bakpapier. Schep de helft van het kipmengsel in de vorm, leg de eieren erop en schep de rest van het kipmengsel erover. Strijk de bovenzijde glad en dek deze af met bakpapier.
5 Vul een braadslede voor de helft met kokend water, plaats de cakevorm erin en zet de braadslede in de oven. Bak de kipterrine in ca. 50 min. gaar. Serveer de terrine koud, en garneer het gerecht met tuinkers.