Witloofrolletjes met Iberische ham

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwijder de kern van het witloof met een scherp keukenmesje.
  • 2 Smelt de Solo en de olijfolie en braad hierin het witloof mooi goudbruin aan alle zijden. Leg het witloof in een ovenschaal, overgiet met de gesmolten boter, kruid met
  • 3 peper van de molen en zeezout en plaats het in een voorverwarmde oven van 160°C. Laat het gedurende een twintigtal minuten verder garen of tot wanneer
  • 4 het zacht is.
  • 5 Plet de truffel met een vork.
  • 6 Smelt de Solo in een steelpan. Kluts de eieren met de room. Voeg het eimengsel bij de gesmolten Solo in de pan en roer met een garde tot een fi jnkorrelige massa. Voeg de truffel toe en breng op smaak met peper en
  • 7 zout.
  • 8 Neem het witloof uit de oven, rol het op in de patanegraham en besprenkel met de truffelolie, verdeel het roerei over de borden en schik er de witloofrolletjes op. Werk af met platte peterselie.

Witloofrolletjes met Iberische ham is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept

Witlofrolletjes gevuld met comtékaas en sausje van côtes du jura
Voorgerecht
Bekijk recept
Witloofrolletjes in spek
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witloofrolletjes met Meesterlyck ham
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witloofrolletjes met ham en kaas
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept