1 Verwijder de kern van het witloof met een scherp keukenmesje.
2 Smelt de Solo en de olijfolie en braad hierin het witloof mooi goudbruin aan alle zijden. Leg het witloof in een ovenschaal, overgiet met de gesmolten boter, kruid met
3 peper van de molen en zeezout en plaats het in een voorverwarmde oven van 160°C. Laat het gedurende een twintigtal minuten verder garen of tot wanneer
4 het zacht is.
5 Plet de truffel met een vork.
6 Smelt de Solo in een steelpan. Kluts de eieren met de room. Voeg het eimengsel bij de gesmolten Solo in de pan en roer met een garde tot een fi jnkorrelige massa. Voeg de truffel toe en breng op smaak met peper en
7 zout.
8 Neem het witloof uit de oven, rol het op in de patanegraham en besprenkel met de truffelolie, verdeel het roerei over de borden en schik er de witloofrolletjes op. Werk af met platte peterselie.
Witloofrolletjes met Iberische ham is een recept van Solo Open Kitchen