Hoeve-ei in een beursje van savooikool en spekjes

4
45 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwijder de buitenste bladeren van de savooikool. Zorg dat je 4 mooie grote bladeren hebt. Snijd de rest van de savooikool in fijne reepjes.
  • 2 Breng een grote pot gezouten water aan de kook. Blancheer de grote bladeren eerst, in 2 à 3 minuten, verfris onmiddellijk onder koud stromend water.
  • 3 Blancheer de fijngesnipperde savooikool in 1 minuut. Verfris onder koud stromend water.
  • 4 Snipper de ui fijn, snijd het gerookte spek in kleine blokjes, stoof de ui aan in een weinig Solo en voeg de spekjes toe. Stoof de spekblokjes mee aan en voeg de room toe, kruid met peper en zout. Meng de gesneden savooikool met de light room en het spek.
  • 5 Schik de grote bladeren in 4 ingevette vuurvaste potjes. De bladeren moeten over de rand komen. Verdeel telkens 1 volle eetlepel van de savooikool in de potjes. Breek elk ei in een glas en laat dit voorzichtig in de potjes glijden. Verdeel de rest van de savooi over de potjes en vouw het overhangende savooiblad dicht. Dek de potjes af met ingevette aluminiumfolie en zet ze in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 8 à 10 minuten.
  • 6 Verwijder de aluminiumfolie en stort de savooipakketjes uit op de borden. Verdeel de rest van de gesneden savooikool met room en spekjes over de borden en dien op.
  • 7 Wanneer je het savooipakketje opensnijdt, moet de dooier nog vloeibaar zijn.
  • 8 Dien op met dikke toasten van zuurdesembrood.

Hoeve-ei in een beursje van savooikool en spekjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Provençaalse kip met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marshmallow-chocoladerotsjes
25 min Gebak
Bekijk recept
Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerd hoeve-ei met gekaramelliseerde venkel
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
De Zomersalade Van Oma Hoeve
30-60 min -
Bekijk recept
Fijn taartje met hopscheuten
50 min Voorgerecht
Bekijk recept
Omelet, gemengd met garnalen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept