Zoek
Appelsoufflè
3
60 min
Solo Open Kitchen
Bijgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2-3 appels
40 gram Boter
60 gr bruine (bastaard)suiker
25 gram boter
25 gram bloem
250 ml melk
70 ml calvados of aromadruppels
20 gram basterdsuiker
3 eieren
Bereiding
1
Beschrijving
2
Zoet nagerecht met appeltjes
3
Ingrediënten (3 personen)
4
3 appels
5
40 gram boter
6
60 gram bruine basterdsuiker
7
25 gram boter
8
25 gram bloem
9
250 ml melk1
0
70 ml calvados1
1
20 gram basterdsuiker1
2
3 eieren1
3
Voorbereiding
(± 60 min)1
4
De appeltjes schillen en in kleine schijfjes of blokjes snijden.1
5
Laat de 40 gram boter smelten met de bruine suiker en doe er de appeltjes bij. Laat even pruttelen en giet vervolgens in een ingevette bakvorm.1
6
Maak een roux met de boter, bloem en melk.1
7
Laat even koken en haal van het vuur af. Doe er dan de likeur en de 20 gram suiker bij. Doe er de eigelen bij.1
8
Klop de eiwitten stijf en schep het door het rouxmengsel.1
9
Giet het beslag over de appel-caramel en bak 30 minuten op 190°.2
0
Dien de soufflé meteen op.Variatietips
1
Voor kids of alcoholvrij vervang je de likeur door appelsap
2
Kan je ook met ander fruit maken
Appelsoufflè is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker