Appelsoufflè

3
60 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Beschrijving
  • 2 Zoet nagerecht met appeltjes
  • 3 Ingrediënten (3 personen)
  • 4 3 appels
  • 5 40 gram boter
  • 6 60 gram bruine basterdsuiker
  • 7 25 gram boter
  • 8 25 gram bloem
  • 9 250 ml melk1
  • 0 70 ml calvados1
  • 1 20 gram basterdsuiker1
  • 2 3 eieren1
  • 3
    Voorbereiding
    (± 60 min)1
  • 4 De appeltjes schillen en in kleine schijfjes of blokjes snijden.1
  • 5 Laat de 40 gram boter smelten met de bruine suiker en doe er de appeltjes bij. Laat even pruttelen en giet vervolgens in een ingevette bakvorm.1
  • 6 Maak een roux met de boter, bloem en melk.1
  • 7 Laat even koken en haal van het vuur af. Doe er dan de likeur en de 20 gram suiker bij. Doe er de eigelen bij.1
  • 8 Klop de eiwitten stijf en schep het door het rouxmengsel.1
  • 9 Giet het beslag over de appel-caramel en bak 30 minuten op 190°.2
  • 0 Dien de soufflé meteen op.Variatietips
  • 1Voor kids of alcoholvrij vervang je de likeur door appelsap
  • 2Kan je ook met ander fruit maken

Appelsoufflè is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker