1 Verwijder de harde stelen van de spinazie, spoel de spinazie en zwier droog.
2 Verhit 2 el olijfolie in een grote kookpot, bak al roerend de spinazie tot deze geslonken is.
3 Laat uitlekken in een zeef, knijp met de hand zoveel mogelijk vocht eruit, trek vervolgens in stukken.
4 Klop de eieren los en roer er de spinazie, 25 gr solo en 25 gr Parmezaanse kaas door, kruiden met pezo.
5 Verhit 2 el olijolie in een koekenpan en bak hier het eimengsel in tot het bijna gestold is.
6 Strooi er dan de rest van de Parmezaanse kaas over en verdeel er ook de rest van de solo in klontjes over.
7 Leg een deksel op de pan, laat 4 à 6 minuten op een heel laag vuur verder garen, of, verwarm de oven voor op 225° en zet de frittata 3 à 5 minuten in de warme oven, tot de bovenkant gestold is.
8 Snij de frittata in 4 en serveer goed warm met de warme tomatensaus.
9 Tomatensaus: Pel de sjalot en snipper fijn, pel de knoflook en snipper fijn, of pers uit.1
0 Rasp de wortel en snij in fijne blokjes, spoel de selderstengel en snij in fijne boogjes.1
1 Verhit 1 à 2 el olijfolie in een steelpannetje en fruit hierin de sjalot glazig.1
2 Voeg de knoflook, wortel en selder toe en laat even meebakken.1
3 Voeg nu de tomatenblokjes met sap toe en laat aan de kook komen, indien grote stukken tomaat, pletten met een vork.1
4 Voeg suiker en chilivlokken naar eigen smaak toe.1
5 Laat de saus ongeveer 20 minuten sudderen op en laag vuur, breng op smaak met pezo.
Frittata met spinazie en tomatensaus is een recept van Solo Open Kitchen