2 Schil de wortelen met een dunschiller en snij in plakjes, stoom beetgaar.
3 Schil de aardappelen en snij in kleine blokjes, stoom beetgaar.
4 Verdeel de broccoli in roosjes, schil de stam en snij deze in plakjes, stoom alles bijna beetgaar.
5 Snipper de ui niet te fijn.
6 Laat alles uitlekken en afkoelen.
7 Verwarm de oven voor op 200°.
8 Rol het bladerdeeg uit en snij het overtollige bakpapier rondom weg.
9 Leg het bladerdeeg met het bakpapier in een bakvorm van 28 cm diameter en 3 cm hoog, rol de rand een weinig om, prik de bodem van het bladerdeeg in met een vork.1
0 Snij een cirkel van 28 cm diameter uit bakpapier en leg deze op het bladerdeeg, bedek met de bakerwten.1
1 Zet de bakvorm 10 à 15 minuten in de warme oven, haal uit de oven en verwjder bakerwten en bakpapier, hou de bakerwten bij voor een volgende quiche.1
2 Laat het bladerdeeg lichtjes afkoelen.1
3 Klop de eieren los en strijk de rand van het bladerdeeg met een borsteltje in met ei.1
4 Voeg nu de 200 ml room en kaas naar eigen smaak toe aan het ei, meng goed door mekaar, afkruiden met pezo.1
5 Bedek de bodem van het blader deeg met broccoli (overschot vries je in), wortelen, aardappelen en ui, kruiden met pezo en leg daar bovenop in stukjes gescheurde zalm.1
6 Giet het eimengsel over de groenten en zet de bakvorm 30 à 40 minuten in de oven.1
7 Dien goed warm op.1
8 TIP: indien u een driedelige stoomkoker heeft, laat eerst de wortelen 25 minuten stomen, zet de schaal met aardappelen na 5 minuten boven op de wortelen en na 10 minuten de schaal met de broccoli boven op de aardappelen.1
9 De groenten mogen nog krokant zijn.
Quiche met broccoli, wortelen en gerookte zalm is een recept van Solo Open Kitchen